Zielone gotowanie - warsztat

Zielone gotowanie - warsztat

Krojenie marchewki jako forma relaksu? Ćwiczenie koncentracji przy ucieraniu czosnku? Trening manualny przy rwaniu sałaty? Medytacja nad krążkami cebuli? Kiedy jest się w gronie przyjaciół, przy wspólnym stole, na zielonej łące i − przede wszystkim − w towarzystwie kogoś, kto wie jak łączyć te proste składniki, jak obsypywać je aromatycznymi przyprawami, jak sprawić, aby przenikając się, wzajemnie tworzyły wyszukane smaki i stawały się żywym dobrem – gotowanie staje się terapią dla duszy. Odkryjmy radość wspólnego gotowania razem z Markiem Kodzisem – mistrzem kuchni wegetariańskiej. Wielki garnek aromatycznej, gęstej, pełnej zdrowia zupy z pewnością będzie nieocenionym wsparciem dla festiwalowej zabawy do rana.

Marek Kodzis - Fundacja Amar / Szczecin - warsztat marchewkoterapii
 

więcej informacji: SPOIWA KULTURY

Na wszystkie wydarzenia festiwalu wstęp jest wolny, ograniczony jedynie liczbą miejsc w poszczególnych przestrzeniach.